Fıstıkpare Tarifi
Fıstıkpare tarifi: Fıstıkpare için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstıkpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Fıstıkpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
Fıstıkpare tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbeti kaynatın, çok hafif koyulaşınca limon suyunu koyup birkaç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
- Tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın. İrmik, fıstık tozu ve unu ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı koyup hamuru hazırlayın.
- Cevizden biraz büyük toplar yapıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. 160 derece ısınmış fırında altları ve üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından alıp soğuk şerbeti gezdirin ve servisten önce birkaç saat dinlendirin. Afiyet olsun.