Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fıstıkpare Tarifi

Fıstıkpare

Fıstıkpare Tarifi

Fıstıkpare tarifi: Fıstıkpare için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstıkpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fıstıkpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Fıstıkpare tarifi nasıl yapılır?

  • Önce şerbeti kaynatın, çok hafif koyulaşınca limon suyunu koyup birkaç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın. İrmik, fıstık tozu ve unu ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı koyup hamuru hazırlayın.
  • Cevizden biraz büyük toplar yapıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. 160 derece ısınmış fırında altları ve üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından alıp soğuk şerbeti gezdirin ve servisten önce birkaç saat dinlendirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025