Fıstıkpare Tarifi
Fıstıkpare tarifi: Fıstıkpare için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstıkpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Fıstıkpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 50 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı (1 parmak fazla) sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı antep fıstığı
Şerbeti için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Fıstıkpare tarifi nasıl yapılır?
- Önce tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için toz şekeri ve suyu kaynatalım.
- Kaynayınca limon suyunu sıkıp 2-3 dakika daha pişirelim. Ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakalım.
- Tatlımızın hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alalım, yavaş yavaş unu ekleyip hamuru yoğuralım. Kalıpla şekil verelim.
- Ben kerebiç kalıbı kullandım. Uygun bir kalıbınız yoksa yuvarlak yapabilirsiniz.
- Şekil verirken hamurun ortasına tane fıstık koyabilirsiniz. Hamura şekil verdikten sonra 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.
- Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerilerine soğuk şerbeti gezdirelim. Üzerlerini tane fıstıkla süsleyelim.
- Dilerseniz aynı tarifi fındık ve ya cevizle de yapabilirisiniz. Afiyet olsun.