Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fıstıkpare Tarifi

Fıstıkpare

Fıstıkpare Tarifi

Fıstıkpare tarifi: Fıstıkpare için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstıkpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fıstıkpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 50 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı (1 parmak fazla) sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı antep fıstığı

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Fıstıkpare tarifi nasıl yapılır?

  • Önce tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için toz şekeri ve suyu kaynatalım.
  • Kaynayınca limon suyunu sıkıp 2-3 dakika daha pişirelim. Ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Tatlımızın hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alalım, yavaş yavaş unu ekleyip hamuru yoğuralım. Kalıpla şekil verelim.
  • Ben kerebiç kalıbı kullandım. Uygun bir kalıbınız yoksa yuvarlak yapabilirsiniz.
  • Şekil verirken hamurun ortasına tane fıstık koyabilirsiniz. Hamura şekil verdikten sonra 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerilerine soğuk şerbeti gezdirelim. Üzerlerini tane fıstıkla süsleyelim.
  • Dilerseniz aynı tarifi fındık ve ya cevizle de yapabilirisiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025