Fıstıklı Un Helvası Tarifi
Fıstıklı Un Helvası tarifi: Fıstıklı Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstıklı Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fıstıklı Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 250 gram tereyağı
- 1 paket çam fıstığı
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı toz şeker
Fıstıklı Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz 1 küçük boy sütün (200mL) içine şekeri ve vanilyayı koyup, şeker tamamıyla eriyene kadar karıştırın.
- Tereyağını, yanmaz yapışmaz bir tencerenin içinde eritin.
- Eridikten sonra üzerine fıstıkları ve unu ekleyip sürekli olarak karıştırın.
- Unu kavurma işlemi, kısık ateşte olmalı ve yaklaşık olarak yarım saat sürmeli.
- Bu süre sonunda, önce akışkanlaşacak, akabinde de kavrulup koyu kahverengi bir hal alacaktır.
- Kahverengi olan unun üzerine, sütlü karışımı azar azar ekleyip hızla karıştırın. Bu esnada ocak en yüksek ateşte açık olsun.
- Sütü ekledikten sonra 2 dakika daha hızla karıştırarak kavurmaya devam edin ve altını kapatın.
- 1-2 dakika çekmesini bekleyip 2 kaşık yahut dondurma kaşığı yardımıyla köfte seklini verdiğiniz helvayı ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fıstıklı Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Unun kısık ateşte ve uzun süre kavrulmasıdır, lezzeti veren ancak aceleniz varsa yüksek ateşte 10 dakikada da kavurabilirsiniz. O taktirde de çok hızlı karıştırmazsanız un yanacaktır.
Fıstıklı Un Helvası tarifi için servis önerisi
Sıcakken daha lezzetlidir ancak midenize oturabilir. O yüzden 10 dakika çekmesini beklemek idealdir.