Fıstıklı Soğuk Baklava Tarifi
Fıstıklı Soğuk Baklava tarifi: Fıstıklı Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstıklı Soğuk Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Fıstıklı Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Baklava için:
- 1/2 paket baklavalık yufka
- 100 gram tereyağı
- 80 gram antep fıstığı
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
Üzerine:
Fıstıklı Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için suyu ve şekeri 2-3 dakika kaynatıp ocaktan alın. Sütü de ekleyip soğuması için kenarda bekletin.
- Baklava için yufkaları kalıbınıza göre kesin. 3'er tane dizerek aralarına tereyağı sürün.
- Yufkaların yarısını bu şekilde dizin, Antep fıstığını serpiştirip kalan yarısını da aynı şekilde üste dizerek tüm yufkaları da bu şekilde bitirin. Üzerine kalan tereyağını da gezdirip 190 derecede 10 dakika pişirin.
- Kabardıktan sonra dereceyi 170'e çekip üzeri kızarıp içi de pişince çıkarın. İlk sıcağı çıktıktan sonra buz gibi şerbeti gezdirin.