Fıstıklı Muhallebi Tarifi
Fıstıklı Muhallebi tarifi: Fıstıklı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstıklı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Fıstıklı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 50 ml. manda sütü
- 148 ml. inek sütü
- 32 gram toz şeker
- 19 gram sübye
- 6,6 gram file antep fıstığı
Fıstıklı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Süzülmüş inek ve manda sütünü bir tencereye aktarın. Kısık ateşte sütü kaynamaya bırakın.
- Yaklaşık 10 dakika sonra süt kaynama noktasına yaklaşmışken toz şekeri ekleyin ve karıştırın.
- Kaynamaya başlayan süte yapımını pişirme önerisinde okuyabileceğiniz sübyeden katın ve karıştırın.
- Sürekli karıştırdığınız tatlıyı, bu şekilde 15 dakika kadar pişirin.
- Kıvam alan tatlıya, file Antep fıstıklarını ilave edip, karıştırın.
- Tatlıları, kaynamış suda 7-8 dakika beklettikten sonra kuruladığınız kaselere paylaştırın.
- Oda ısısında 15 dakika içinde ılınan tatlıyı, buzdolabında soğutun ve sevdiklerinizle paylaşın.
Fıstıklı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Sübye yapımında daha koyu kıvam vermesi için yeni mahsul pirinç kullanmamaya özen gösterin.