Fıstıklı Lokumlu Kurabiye Tarifi
Fıstıklı Lokumlu Kurabiye tarifi: Fıstıklı Lokumlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstıklı Lokumlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Fıstıklı Lokumlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz antep fıstığı
- 125 gram margarin
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 10-15 adet lokum
- 1/2 su bardağı pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Fıstıklı Lokumlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- Unu bir kaba eleyin ve lokum hariç tüm malzemeyi ekleyin.
- Hamur ele yapışmayan, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve hamurları avuç içinizde inceltin.
- Lokumu incelttiğiniz hamurun ortasına yerleştirin ve kapatın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyelerinizi dizin ve 10-12 dakika pişirin.
- Pişmiş ve soğumuş kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!
Fıstıklı Lokumlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Pudra şekerini sıcak kurabiyelerin üzerine serperseniz sıcaklığıyla eriyecek ve tadı ve görüntüsü istediğiniz gibi olmayacaktır. Sirke ilave etmek hamurun kıyır kıyır bir kıvamda olmasına yardımcı olur.
Fıstıklı Lokumlu Kurabiye tarifi için servis önerisi
Dilerseniz pudra şekeri ve tarçını karıştırıp kurabiyelerinizin üzerine serpebilirsiniz.