Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı tarifi: Fıstıklı Kadayıf Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstıklı Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 gram tel kadayıf
- 150 gram tereyağı
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 su bardağı antep fıstığı
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağ eritilir.
- Kadayıflar tereyağını emene kadar karıştırılır. Kadayıflar ne kadar yağı çekerse tatlımız o kadar lezzetli olacaktır.
- Tereyağını emen kadayıflar şekilli kalıplara konur ve çay bardağı yardımı ile sıkıştırılır.
- Kavurduğumuz Antep fıstıkları kadayıfların ortasına gelecek şekilde konur.
- Üzerine Antep fıstıkları kapatacak kadar kadayıf konur bastırılır.
- Önceden ısıttığımız 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
En başta şerbeti hazırlayıp soğuması esnasında tatlımızı yapabiliriz. Dilerseniz içerisine Antep fıstığı yerine fındık veya ceviz de koyabilirsiniz.
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı tarifi için servis önerisi
Antep fıstığı veya kaymakla süslenip servis edilebilir.