Fıstıklı Bonfile Sarma Tarifi
Fıstıklı Bonfile Sarma tarifi: Fıstıklı Bonfile Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstıklı Bonfile Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Fıstıklı Bonfile Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet dana bonfile
- 1 adet soğan
- 1 bağ baby ıspanak
- 1 adet etli kapya biber
- 4 adet mantar
- 2 adet büyük diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4 küp tereyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı tuz
- 1 tepeleme çay kaşığı karabiber
- 1 paket dömi glace sos
- 1 adet patates
- 1 adet yarım kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy krema
- 1 bardak çam fıstığı
- 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 adet kuşkonmaz
Fıstıklı Bonfile Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Eti döverek inceltin ve dinlenmeye bırakın.
- Kereviz, patates ve havucu soyarak küp küp doğrayın ve haşlayın.
- Ispanakları iri iri biberi mantarı, soğan ve sarımsağı da küp küp doğrayıp tavada soteleyin. Ocaktan indirmeye yakın baharatlarını ve peynirini koyup kenara alın.
- İç harcınız ılıdıktan sonra streç film üzerine etinizi koyup iç harcı eşit miktarda yayın. Eti streç film ile birlikte sıkıca sarıp kenarlarından bağlayın. Aynı işlemi alüminyum folyo ile de yapın.
- Sıkıca sardığınız eti önceden ısıtılmış 190C fırında 15-20 dakika pişirmeye bırakın.
- Haşlanmış ürünleri ocaktan alıp suyunu süzün. Püre haline getirip bir miktar tereyağı baharatları ve kremayı ekleyip hazır hale getirin.
- Dömi glace sosu talimatlara göre hazırlayıp kuşkonmazları az su ile haşlayın. Haşlandıktan sonra süzüp tereyağında soteleyin.
- Fırından çıkardığınız etin kenarından parçalamadan kesin ve dışındakileri çıkarın. Eti dömi glace sosa bulayıp dışını fıstıkla kaplayın.
Fıstıklı Bonfile Sarma tarifinin püf noktası nedir?
İç harca kaşar peynir koyarak ürünlerin birbirini tutmasını sağlarsınız.
Fıstıklı Bonfile Sarma tarifi için servis önerisi
Sıcak olarak hayalinize göre dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.