Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fıstık Sarma Tarifi

Fıstık Sarma

Fıstık Sarma Tarifi

Fıstık Sarma tarifi: Fıstık Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstık Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fıstık Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sarma için:

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 450-500 gram toz antep fıstığı
  • 350 gram tereyağı (sade yağ)

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Fıstık Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tereyağını derin bir sos tenceresine alın. Eriyip ısındıkça üzerine beyaz köpükler,tortular çıkacaktır.
  • Beyaz köpükleri tereyağından sıyırıp alın bu aşamayı yaparken tereyağının yanmamasına dikkat edin.
  • Kısık ateşte işlemi gerçekleştirin. Tereyağını başka bir kaba alıp oda sıcaklığına düşmesini bekleyin.
  • Hazır yufkanın uç kısmına tereyağı sürün. 2 adet hazır yufkayı bir kerede saracağız ve 1 adet fıstık dürüm elde edeceğiz.
  • Toz Antep fıstığını yufkanın üst kısmına serpin. Her yerini tamamen fıstık dökmenize gerek yok.
  • Sonrasında ince baklava oklavası ile sıkmadan sarın. En uç kısma 1 cm aralık bırakıp Antep fıstığı serpmeyin sararken dökülmesine neden olacaktır.
  • Yufkanın tamamen yapışması içim tekrar ucuna tereyağı değdirip sarabilirsiniz.
  • Oklavanın iki yanında sıkarak tepsinize uygun boyuta getirebilirsiniz. Tepsinizin boyutuna göre tam oluyorsa hiç sıkma yapmadan da koyabilirsiniz.
  • Aynı işlemleri ikişer yufka kullanarak bitene kadar devam edin. Tepsinin altına yağ sürmenize gerek yok.
  • Kalan tereyağını bir cezveye alıp ince ince sızdırarak bütün tepsiye yayın. Sonrasında  5 eşit parçaya kesin.
  • Tereyağını önceden dökmeniz dürümlerin yumuşamasını sağlayıp keserken dağılmamasına neden olacaktır.
  • 170 derece ısınmış fırında 22-25 dakika pişirin. Onlar pişerken şerbeti hazırlayın ve dökün. Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fıstık Sarma tarifinin püf noktası nedir?

Baklavanın altını daha yumuşak seviyorsanız şerbetini hem baklava fırından çıkınca hem de şerbet sıcakken dökün. Sert ve çıtır bir baklava için şerbeti soğukken dökün.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025