Fıstık Ezmesi Tarifi
Fıstık Ezmesi tarifi: Fıstık Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstık Ezmesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Fıstık Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram tuzsuz fıstık (kabuksuz)
- 4 çay kaşığı hindistan cevizi yağı (ya da herhangi bir yağ)
- 1 çimdik tuz
Fıstık Ezmesi tarifi nasıl yapılır?
- Fısıtıkları 200 derecelik sıcak fırında yağı hafif çıkana kadar yaklaşık 5 dakika ısıtın.
- Sıcak fıstıkları Vestel Multi Blender'ın doğrayıcı haznesine alıp toz haline gelene kadar çekin.
- Hazneye tuzu ve her seferinde bir çay kaşığı olmak üzere Hindistan cevizi yağını azar azar ekleyip yumuşak bir kıvam alana kadar fıstıkları doğrayıcıdan geçirin.
- İstediğiniz kıvama gelen fıstık ezmesini bir kaba alın ve oda sıcaklığında servis edin.
- Fıstık ezmesini ağzı kapalı şekilde bir hafta boyunca oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fıstık Ezmesi tarifinin püf noktası nedir?
1 kavanoz 8 porsiyon olarak hesaplanmıştır.