Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fıstık Ezmesi Tarifi

Fıstık Ezmesi

Fıstık Ezmesi Tarifi

Fıstık Ezmesi tarifi: Fıstık Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstık Ezmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fıstık Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram tuzsuz fıstık (kabuksuz)
  • 4 çay kaşığı hindistan cevizi yağı (ya da herhangi bir yağ)
  • 1 çimdik tuz

Fıstık Ezmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Fısıtıkları 200 derecelik sıcak fırında yağı hafif çıkana kadar yaklaşık 5 dakika ısıtın.
  • Sıcak fıstıkları Vestel Multi Blender'ın doğrayıcı haznesine alıp toz haline gelene kadar çekin.
  • Hazneye tuzu ve her seferinde bir çay kaşığı olmak üzere Hindistan cevizi yağını azar azar ekleyip yumuşak bir kıvam alana kadar fıstıkları doğrayıcıdan geçirin.
  • İstediğiniz kıvama gelen fıstık ezmesini bir kaba alın ve oda sıcaklığında servis edin.
  • Fıstık ezmesini ağzı kapalı şekilde bir hafta boyunca oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fıstık Ezmesi tarifinin püf noktası nedir?

1 kavanoz 8 porsiyon olarak hesaplanmıştır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025