Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fıstık Ezmesi Tarifi

Fıstık Ezmesi

Fıstık Ezmesi Tarifi

Fıstık Ezmesi tarifi: Fıstık Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstık Ezmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fıstık Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram kavrulmuş yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal

Fıstık Ezmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Fıstıkların kabuklarını ayıklayıp yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kavrulmasını sağlayın.
  • Kavrulup yağının çıkmasını sağladıktan sonra mutfak robotunun içerisine alıp, yağı iyice çıkana ve sıvı kıvama gelene denk robottan geçirin. (Yaklaşık 15 dakika)
  • Robottan geçirdiğiniz fıstıkların üzerine zeytinyağı ve balı ekleyip biraz daha robottan geçirdikten sonra bir kavanoza boşaltın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025