Fıstık Ezmeli ve Turşulu Tavuk Kanatları Tarifi
Fıstık Ezmeli ve Turşulu Tavuk Kanatları tarifi: Fıstık Ezmeli ve Turşulu Tavuk Kanatları için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstık Ezmeli ve Turşulu Tavuk Kanatları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Fıstık Ezmeli ve Turşulu Tavuk Kanatları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tavuk kanadı
- 500 gram karışık turşu
- 250 gram yer fıstığı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 4 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı susam
Fıstık Ezmeli ve Turşulu Tavuk Kanatları tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk kanatlarını derin bir kaba alın, üstlerine gelecek kadar turşu suyu koyun. Ağırlık yapması için ufak bir kase koyup üzerini streçleyin, buzdolabında bekletin.
- Fıstıkların kabuklarını soyun ve bir tavada renk almadan yağları hafif çıkana kadar kavurun. Fıstık kabuklarını tütsüleme işleminde kullanmak için ayırın.
- Dörde böldüğünüz domatesi, soğanı, turşudan çıkan biber ve domatesleri yağsız bir tavada dışları hafif yanık renk alana kadar pişirin.
- Kuvvetli bir mutfak robotunda sıcak fıstıkları, kavrulmuş sebzeleri, taze zencefili, tuzu, köri tozunu ve karabiberi püre haline getirin.
- Karışımın kıvamını koyu akışkan hale getirene kadar, azar azar kalan turşu suyundan ve salatalık turşularından ekleyin. Karışımı bir süzgeçten geçirip hazır hale getirin.
- Tavuk kanatlarını havlu peçete ile kurulayın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin. Kanatları 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkan yarı pişmiş kanatları sosa bulayın ve 200 derecelik fırında pişirmeye devam edin. Bu soslama ve tekrar fırınlama işlemini onar dakikalık periyotlarla üç defa tekrar edin.
- Fırından çıkan kanatları bir süzgece ya da buharda pişirme aparatına yerleştirin.
- Derin bir tencereye fıstık kabuklarını, zencefil kabuklarını, soğan kabuklarını koyun ve yakın.
- Tencerenin kapağını kapatıp alevi söndürün, oluşan dumanın üstüne tavuk kanatlarını yerleştirin ve kapağı kapatıp üç dakika bekleyin. Tütsülediğiniz tavuk kanatlarına son defa sos sürün.
- Son olarak susamları kavurun, maydanoz yapraklarını susam büyüklüğünde doğrayın ve karıştırın. Karışımı tavuk kanatlarına serpin, kalan sos ve karışık turşu ile servis edin. Afiyet olsun.