Fıstık Ezmeli Tereyağlı Kurabiye Tarifi
Fıstık Ezmeli Tereyağlı Kurabiye tarifi: Fıstık Ezmeli Tereyağlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstık Ezmeli Tereyağlı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
13 adet
Fıstık Ezmeli Tereyağlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 155 gram un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 120 gram fıstık ezmesi
- 115 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 125 gram esmer şeker
- 50 gram toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya ( çay kaşığı vanilya özütü)
Fıstık Ezmeli Tereyağlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı önceden 175-180 dereceye ayarlayın. Tepsinizin üzerine yağlı kağt serin.
- Un, karbonat, tuz ve vanilyayı (vanilya özütü kullanıyorsanız bir sonraki aşamada yumurta ile birlikte karıştırın) bir kaseye koyup kenara alın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağınızı, şekerleri, fıstık ezmesini geniş bir kapta iyice çırpın. Daha sonra oda sıcaklığındaki yumurtayı (ve vanilya özütünü) ekleyin ve çırpın.
- Kuru karışımı mikserin düşük hızında çırparak karışıma yavaş yavaş ekleyin.
- Dondurma kepçeniz varsa dondurma kepçesi yardımıyla kurabiye hamurunuzdan alarak yağlı kağıdınıza aralıklı şekilde (baya yayılacaklar) koyun. Dilerseniz bu aşamada üzerlerine biraz toz şeker serpin.
- 10-12 dakika, üstleri fotoğraftaki gibi olana kadar pişirin. (Benim fırınımda 13 dakikada pişiyorlar.)
- Fırından çıkardıktan sonra tepside 5 dakika soğutun, daha sonra ızgara tel üzerine alarak tamamen soğumalarını bekleyin. Afiyet olsun.
Fıstık Ezmeli Tereyağlı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Aynı gün tüketmenizi öneririm.