Fıstık Ezmeli Muzlu Kek Tarifi
Fıstık Ezmeli Muzlu Kek tarifi: Fıstık Ezmeli Muzlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstık Ezmeli Muzlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Fıstık Ezmeli Muzlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 225 gram tereyağı
- 200 gram şeker
- 250 gram un
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
- 6 adet olgun muz
İçi için:
- 50 gram tereyağı
- 30 gram şeker
- 30 gram esmer şeker
- 2 çorba kaşığı tarçın
Üstü için:
Fıstık Ezmeli Muzlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tüm yumurtalar oda ısısına getirilir, tereyağ eritililir ve olgunlaşmış muzlar çatal yardımıyla ezilir.
- Ana malzemedeki eritilmiş tereyağ ve şeker çırpılır.
- Şeker eriyince içine iki yumurta ve vanilya eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
- Un ve karbonat eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
- Ezilmiş muzlar eklenir ve harmanlanak için birkaç kez karıştırılır.
- Ana malzemedeki son ürün olan fıstık ezmesi de eklenir, karıştırıldıktan sonra karışım kenara alınır.
- Ayrı bir kapta iç malzemedeki tarçın, şeker ve esmer şeker karıştırılır. İç malzeme için olan tereyağ eritilip yavaş yavaş eklenip, karıştırılır
- Her iki kaptaki karışımlarımıza da birer tutam tuz eklenir.
- Önceden her tarafını yağlayıp buzdolabında beklettiğimiz kek kalıbının tabanına ana malzememizden konulur.
- Üstüne tarçınlı karışım eklenir ve hafifçe yayılır. Malzemeler bitene kadar işlem tekrarlanır. En son üzerine yer fıstığı dizilir ve 170 derecelik fırında 1 saat pişirilir. Afiyet olsun.
Fıstık Ezmeli Muzlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Muzlar olgunlaşmış olmalı. Kek kalıbı işlemden önce tereyağ ile yağlanmış, buzdolabında bekletilmeye bırakılmış olmalı.