Fıstık Ezmeli Muz Bohçası Tarifi
Fıstık Ezmeli Muz Bohçası tarifi: Fıstık Ezmeli Muz Bohçası için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstık Ezmeli Muz Bohçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Fıstık Ezmeli Muz Bohçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet lavaş (küçük boy)
- 6 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
- 3 adet muz (her bohçada yarım kullanılacak)
- 6 yemek kaşığı yer fıstığı (doğranmış)
- 6 tatlı kaşığı damla çikolata
- 1/2 çay bardağı toz tarçın
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çikolata sosu (arzuya göre)
Fıstık Ezmeli Muz Bohçası tarifi nasıl yapılır?
- 1 adet lavaşın tam ortasına, 1 yemek kaşığı fıstık ezmesini yayarak sürün.
- Tam orta kısmına lavaşın kapanmasına engel olmayacak büyüklükte muz yerleştirin.
- Etrafına yer fıstığı parçaları ve damla çikolata serpiştirin.
- Lavaşı önce yanlardan kıvırın ve rulo haline getirip kürdan ile tutturun.
- Önceden ısıtılmış kızgın yağda, altın sarısı renk alana kadar kızartın.
- Bohçalar sıcakken tarçın ve toz şekeri karıştırdığınız karışıma bulayın.
- Arzuya göre çikolata sosuna bandırarak ve sıcak olarak servis edin.