Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fıstık Ezmeli Lokum Tarifi

Fıstık Ezmeli Lokum

Fıstık Ezmeli Lokum Tarifi

Fıstık Ezmeli Lokum tarifi: Fıstık Ezmeli Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstık Ezmeli Lokum nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fıstık Ezmeli Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket fıstık içi (200 gram)
  • 1/2 çay bardağı pekmez
  • 1 kase hindistan cevizi

Fıstık Ezmeli Lokum tarifi nasıl yapılır?

  • Fıstıkları kabuklarını soyun. Kızgın tavaya fıstıkları alıp, 5 dakika kadar çevirin.
  • Fıstıkları daha sonra robotta çekin. Un gibi olunca 3 yemek kaşığı kadar içinden alıp, ayırın.
  • Kalan fıstıkları yağı çıkana kadar çekmeye devam edin. (eğer rondonuz yoksa bu aşamada smoothie blender a azar azar ekleyip, çekebilirsiniz. Fıstık ezmesi kıvamında olacak.)
  • İçerisinde ayırdığınız 3 yemek kaşığı fıstık ununu ve yarım çay bardağı pekmezi homojen olarak karıştırın.
  • Uygun bir tabağa streç serip, karışımı ekleyin.
  • Buzlukta 1 saat bekletin. 1 saatin sonunda çıkartıp, lokmalık dilimlere kesin.
  • Hindistan cevizine bulayıp dilerseniz fındık ya da fıstıkla süsleyin. Afiyet olsun.

Fıstık Ezmeli Lokum tarifinin püf noktası nedir?

Fıstıkların kabuklarını kolayca soyabilmek için; iki eliniz arasında fıstıkları ovup, üfleyip kolayca kabuklarından ayrılabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025