Fıstık Ezmeli Lokum Tarifi
Fıstık Ezmeli Lokum tarifi: Fıstık Ezmeli Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstık Ezmeli Lokum nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Fıstık Ezmeli Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket fıstık içi (200 gram)
- 1/2 çay bardağı pekmez
- 1 kase hindistan cevizi
Fıstık Ezmeli Lokum tarifi nasıl yapılır?
- Fıstıkları kabuklarını soyun. Kızgın tavaya fıstıkları alıp, 5 dakika kadar çevirin.
- Fıstıkları daha sonra robotta çekin. Un gibi olunca 3 yemek kaşığı kadar içinden alıp, ayırın.
- Kalan fıstıkları yağı çıkana kadar çekmeye devam edin. (eğer rondonuz yoksa bu aşamada smoothie blender a azar azar ekleyip, çekebilirsiniz. Fıstık ezmesi kıvamında olacak.)
- İçerisinde ayırdığınız 3 yemek kaşığı fıstık ununu ve yarım çay bardağı pekmezi homojen olarak karıştırın.
- Uygun bir tabağa streç serip, karışımı ekleyin.
- Buzlukta 1 saat bekletin. 1 saatin sonunda çıkartıp, lokmalık dilimlere kesin.
- Hindistan cevizine bulayıp dilerseniz fındık ya da fıstıkla süsleyin. Afiyet olsun.
Fıstık Ezmeli Lokum tarifinin püf noktası nedir?
Fıstıkların kabuklarını kolayca soyabilmek için; iki eliniz arasında fıstıkları ovup, üfleyip kolayca kabuklarından ayrılabilirsiniz.