Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fish and Chips Tarifi

Fish and Chips

Fish and Chips Tarifi

Fish and Chips tarifi: Fish and Chips için gerekli malzemeler nelerdir? Fish and Chips nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fish and Chips yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram fileto mezgit
  • 2 adet orta boy patates

Kaplama harcı için:

  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

Tartar sos için:

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 4 adet salatalık turşusu
  • 1 yemek kaşığı kapari çiçeği
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Fish and Chips tarifi nasıl yapılır?

  • Kaplama harcı için; buzdolabında beklettiğiniz un, mısır nişastası, yumurta, maden suyu, süt, tuz ve karabiberi bir kapta pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
  • Deri ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız fileto mezgitleri parmak şeklinde kesin arzuya göre dilim olarak bırakın.
  • Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, parmak şeklinde kesin. Bol suda duruladıktan sonra üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  • İkiye böldüğünüz ayçiçek yağını ayrı ayrı tavalarda kızdırın. Fileto mezgit balıklarını hazırladığınız kaplama harcına buladıktan sonra kızgın yağda, arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
  • Parmak şeklinde doğradığınız patatesleri de kızgın yağa bırakın ve aralarda karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kızarmalarını sağlayın.
  • Kağıt havlu üzerine aldığınız balık ve patatesleri, fazla yağını bırakmalarını için 2-3 dakika kadar dinlendirin.
  • Tartar sos için; uç kısımlarını kestiğiniz salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin. Dereotu ve kapari çiçeklerini incecik kıyın. Süzme yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz ve doğranmış tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırın.
  • Servis tabağına aldığınız kızarmış balık ve patatesleri, tartar sosla birlikte bekletmeden servis edin. Arzu ettiğiniz yeşillikler ile birlikte sevdiklerinizle paylaşın.

Fish and Chips tarifinin püf noktası nedir?

Kaplama harcında kullanacağınız tüm malzemelerin (un ve mısır nişastası da dahil) soğuk olması, kaplamayı daha çıtır ve kabarık hale getirecektir. Bu sayede soğuk harç ile kaplanan balıklar kızgın yağ ile buluştuğunda fazla yağ çekmeyecek.

Fish and Chips tarifi için servis önerisi

Servisi esnasında kullanacağınız tartar sosa taze kişniş de ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025