Fırınsız & Miksersiz Tencerede Kek Tarifi
Fırınsız & Miksersiz Tencerede Kek tarifi: Fırınsız & Miksersiz Tencerede Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Fırınsız & Miksersiz Tencerede Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Fırınsız & Miksersiz Tencerede Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
- 70 gram beyaz kuvertür çikolata (benmari usulü eritilmiş)
- 70 gram sütlü kuvertür çikolata (benmari usulü eritilmiş)
Fırınsız & Miksersiz Tencerede Kek tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpma teliyle iyice çırpın. Bu noktada şeker ve yumurtanın birleşmesi oldukça önemli. Karışımın iyice köpürdüğüne ve renginin açıldığına emin olun.
- Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütü de ekleyip tekrar karıştırın.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın.
- Yağlanmış kek kalıbınıza hazırladığınız kek harcını dökün.
- Kek kalıbının sığabileceği geniş bir tencerede yaklaşık 4,5 bardak suyu kaynatın ve keki koymadan önce altını kısın.
- Kek kalıbını tencerenin içerisine yerleştirin, üzerine temiz bir bez örtün ve kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin.
- 45 dakika sonunda bir kürdan yardımıyla kekinizi kontrol edin. Pişmemişse kontrollü olarak pişirmeye devam edin.
- Kekiniz piştikten sonra üzerine eritilmiş çikolata döküp sevdiklerinizle afiyetle tüketin!