Fırınlanmış Peynir Helvası Tarifi
Fırınlanmış Peynir Helvası tarifi: Fırınlanmış Peynir Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Fırınlanmış Peynir Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Fırınlanmış Peynir Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram tuzsuz taze peynir
- 150 gram tereyağı
- 400 gram toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 250 gram un
- 75 gram irmik
Servisi için:
- 500 gram dondurma (ya da kaymak)
Fırınlanmış Peynir Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tuzsuz taze peyniri ufalayarak derin bir tencereye alın. Tereyağı ve yumurta sarısı ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte, aralarda karıştırarak peynir eriyene kadar pişirin.
- Peynir tamamen eridiğinde sırasıyla; toz şeker, un ve irmik katıp tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirme işlemini sürdürün.
- Kaynamaya başlayıp özleşen helva karışımını ısıya dayanıklı kare bir fırın tepsisine aktarın. Üzerini bir spatula ile düzeltip önceden ısıtılmış 200 derece fırında renk alana kadar fırınlayın.
- Dilimledikten sonra ılık ya da soğuk olarak dondurma ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.
Fırınlanmış Peynir Helvası tarifi için servis önerisi
Peynir helvasını fırınlamadan da servis edebilirsiniz.Fırınlanmış peynir helvasını tarçın eşliğinde de servis edebilirsiniz.