Fırınlanmış Karnabahar Çorbası Tarifi
Fırınlanmış Karnabahar Çorbası tarifi: Fırınlanmış Karnabahar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Fırınlanmış Karnabahar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırınlanmış Karnabahar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik karabiber
- 1 bardak et suyu
- 1 bardak süt
Fırınlanmış Karnabahar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharları, soğanı ve patatesi doğrayıp fırın tepsisine alın. Sarımsakların kabuklarını soyup tepsiye ekleyin.
- Üzerilerine zeytinyağı gezdirip, tuz ve karabiber serpin. 200 C ısıtılmış fırında, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. (Pişen karnabaharlardan servis sırasında süslemek için bir miktar ayırın.)
- Pişen sebzelerin tümünü derin bir tencereye alıp üzerine et suyu ve sütü ilave edip mikser ile pürüzsüz olana kadar çekin.
- Fırında pişirip ayırdığınız karnabaharları ; pul biber ve kırmızı toz biber ile karıştırın.
- Kıymayı zeytinyağında tek başına kavurun.
- Çorbayı kaselere boşaltın , üzerine karnabahar parçaları ve kıymayı da ekleyip servis yapın.