Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırınlanmış Karnabahar Çorbası Tarifi

Fırınlanmış Karnabahar Çorbası

Fırınlanmış Karnabahar Çorbası Tarifi

Fırınlanmış Karnabahar Çorbası tarifi: Fırınlanmış Karnabahar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Fırınlanmış Karnabahar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırınlanmış Karnabahar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 bardak et suyu
  • 1 bardak süt

Fırınlanmış Karnabahar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharları, soğanı ve patatesi doğrayıp fırın tepsisine alın. Sarımsakların kabuklarını soyup tepsiye ekleyin.
  • Üzerilerine zeytinyağı gezdirip, tuz ve karabiber serpin. 200 C ısıtılmış fırında, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. (Pişen karnabaharlardan servis sırasında süslemek için bir miktar ayırın.)
  • Pişen sebzelerin tümünü derin bir tencereye alıp üzerine et suyu ve sütü ilave edip mikser ile pürüzsüz olana kadar çekin.
  • Fırında pişirip ayırdığınız karnabaharları ; pul biber ve kırmızı toz biber ile karıştırın.
  • Kıymayı zeytinyağında tek başına kavurun.
  • Çorbayı kaselere boşaltın , üzerine karnabahar parçaları ve kıymayı da ekleyip servis yapın.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025