Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırınlanmış Kabak Tatlısı Tarifi

Fırınlanmış Kabak Tatlısı

Fırınlanmış Kabak Tatlısı Tarifi

Fırınlanmış Kabak Tatlısı tarifi: Fırınlanmış Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırınlanmış Kabak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırınlanmış Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4-5 dilim bal kabağı
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı tahin (tercihen)

Fırınlanmış Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabaklarının çekirdekleri alınır ve soyacak yardımıyla soyulur.
  • Bir dilim dörde beşe veya istenilen ebatlarda bölünür. Hepsine aynı işlem yapılır.
  • Derin bir tencereye alınır ve üzerine şeker eklenir. Kapağı kapatılır ve 4-5 saat dinlenmeye bırakılır.
  • Kabaklar sulanınca ocağa alınır ve önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Çatalla kontrol edelim.
  • Çok yumuşayıp dağılmadan fırın kabına alınır. Tencerede kalan suyu da üzerilerine gezdirelim.
  • Fırında alt üst ayarda 200 derecede 15-20 dakika biraz suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Böylece kabaklar kendilerini biraz toplayacaktır. Lezzeti de katlanacaktır.
  • Dinlendikten sonra veya soğuyunca ceviz ve tercihen tahin eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun.

Fırınlanmış Kabak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Tencerede kısık ateşte pişirince rengi çok daha güzel olacaktır. Kabağın cinsine göre pişme süresi değişkenlik gösterebilir. Tencerede kısık ateşte pişirince rengi çok daha güzel olacaktır. Kabağın cinsine göre pişme süresi değişkenlik gösterebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025