Fırınlanmış Haşlama Patates Tarifi
Fırınlanmış Haşlama Patates tarifi: Fırınlanmış Haşlama Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Fırınlanmış Haşlama Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Fırınlanmış Haşlama Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 dal biberiye
- 3 diş sarımsak
- 1 avuç doğranmış maydanoz
Fırınlanmış Haşlama Patates tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölüp, iri küpler halinde kesin.
- Tencereye su ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suya tuz ve kabartma tozu ekleyin, ardından patatesleri ilave edin.
- 10 dakika boyunca patatesleri haşlayın. Bıçağı batırdığınızda patatese rahatça giriyorsa ocaktan alın ve suyunu süzdürün.
- Taze biberiyeleri ince ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve üzerine doğradığınız taze biberiyeleri ve sarımsağı ezerek ilave edin. Sarımsaklar sertleşip rengi turuncu oluncaya dek yağı ocakta kızdırın.
- Kızdırdığınız yağı süzgeçten geçirip süzgeçte kalan taneli kısmı kenarda bekletin. Bu kıtır taneleri sonra patateslerin üzerine çeşni olarak ekleyeceğiz.
- Haşlanmış patatesleri biberiye ve sarımsakla aromalanmış yağın içerisine ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Patatesleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak serdikten sonra 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Her tarafının çıtır olması için arada patatesleri çevirin.
- Pişmiş olan patatesleri kaseye aktarın ve üzerine kıtır sarımsaklı biberiye ve bir avuç doğranmış maydanoz ekleyip tekrar karıştırın. Tarifimiz hazır, afiyet olsun!