Fırınlanmış Dilim Karnabahar Tarifi
Fırınlanmış Dilim Karnabahar tarifi: Fırınlanmış Dilim Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırınlanmış Dilim Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Fırınlanmış Dilim Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karnabahar için:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet soğan
- 5 diş sarımsak (kabuklarıyla)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı köri
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
Tahinli yoğurt sos için:
- 3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2-3 diş sarımsak (pişmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
Fırınlanmış Dilim Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharın orta kısımdan 3 cm lik 3 bütün dilim kesilir. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Bir kasede sos malzemeleri karıştırılır. Dilimlerin iki tarafı da fırçayla soslanır.
- Kalan karnabaharlara da sos sürülür ve soğan dilimleri ve bütün sarımsaklar da tepsiye yerleştirilir.
- Önceden 220 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 30-40 dakika karnabahar kızarana, çatal batınca yumuşayana ve dişe gelecek kadar pişirilir. İlk 15. dakikada sarımsaklar çıkarılır.
- Yoğurt sos için; pişen sarımsaklar ve diğer sos malzemeleri blenderda pürüzsüz şekilde karıştırılır.
- Pişen karnabaharlar dikkatlice servis tabağına alınır. Tahinli yoğurt sos ya da sarımsaklı yoğurt ve limonla ılık servis edilir. Afiyet olsun.
Fırınlanmış Dilim Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?
Kontrollü karnabahar kızarana, çatal batınca yumuşayana ve dişe gelecek kadar pişirilir.