Fırında Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Fırında Zeytinyağlı Kabak Yemeği tarifi: Fırında Zeytinyağlı Kabak Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Zeytinyağlı Kabak Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Zeytinyağlı Kabak Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yemek için:
- 500 gram  girit kabağı
- 4 dal  taze soğan
- 3 adet  domates
- 10 diş  sarımsak
- 1 tatlı kaşığı  domates salçası
- 4 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 1 çay kaşığı  kekik
- 1 çay kaşığı  tuz
Sos için:
- 1 yemek kaşığı  salça
- 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 1 su bardağı  su
- 1 yemek kaşığı  dereotu (kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı  nane (kıyılmış)
Fırında Zeytinyağlı Kabak Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Kabaklarımızı yıkayalım ve ortasından uzunlamasına çizik atalım. Yapışmaz bir tavaya iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edelim.
- Kızartma yapmadan tavada bir iki defa sallayarak, çok az dış kısımlarına zeytinyağını aldıralım ve hemen ocaktan alalım.
- Domatesleri yemeklik doğrayalım, aynı kabakları sotelediğimiz tavada bir miktar kavuralım. Salçayı ilave edelim, çok az kavuralım. Ocağın altını kapatalım.
- Yeşil soğanları doğrayalım, domatese ilave edip karıştıralım. Uygun bir fırın kabının altına hazırladığımız sosu dökelim, üzerine kabakları dizelim.
- Çizik attığımız yerlere sarımsakları ince ince doğrayıp yerleştirelim. Üzerine ince kıyım doğradığımız nane ve dereotunu serpelim. Üzerine salçalı sosu ilave edelim.
- 180 derece fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Servis olarak bir tabağın altına yoğurdu ilave edelim, üzerine tüketeceğimiz miktar kadar kabakları dizelim. Afiyet olsun.