Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi: Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 20 adet dolmalık biber
- 1 su bardağı pirinç
- 4 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 su bardağı su
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Tavayı kızdırın ve zeytinyağını döküp soğanları kavurun.
- Pirinci yıkayın ve süzdürün. Kavrulan soğanların içine pirinci koyup kavurun.
- Maydanozları kıyın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın ve kavrulan pirincin içine baharatlar ve maydanozla ilave edin. Domatesler suyunu çekince harcı ocaktan alın.
- Biberlerin sap kısmını daha sonra kapak yapacak şekilde kesin. Biberlerin içindeki çekirdeklerini çıkarıp, yıkayın.
- Biberleri hazırladığınız harçla doldurun ve üzerini kestiğiniz sap kısımlarıyla kapatın. Fırına girecek bir tepsiye biberleri dizin.
- Üzerine 1 su bardağı su döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında içleri yumuşayıp, her iki yüzünün de üzeri kızarıncaya kadar ortalama 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp oda sıcaklığında ılıtın. Dilerseniz bu şekilde ılıkken yiyebilirsiniz. Lezzetini arttırmak için buzdolabında soğutup tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Dolma biber başına bir yemek kaşığı pirinç olarak ölçerseniz tarifiniz tam tutacaktır.
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi için servis önerisi
Üzerine zeytinyağı gezdirip, limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.