Fırında Zeytinli Tavuk Baget Tarifi
Fırında Zeytinli Tavuk Baget tarifi: Fırında Zeytinli Tavuk Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Zeytinli Tavuk Baget nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Fırında Zeytinli Tavuk Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet tavuk baget
- 1 adet büyük boy kırmızı soğan
- 1 adet beyaz soğan
- 20 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 1 çay bardağı tavuk suyu
Fırında Zeytinli Tavuk Baget tarifi nasıl yapılır?
- Önce tavukları marine ederek başlayın.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağını, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, baharatları, sarımsağı ve tavuk bagetleri büyük boy bir buzdolabı poşetine doldurun. Poşetin ağzını düğümleyip tatların birbirine geçmesi için poşetin üzerinden mıncıklayın. Buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
- Soğanları elma dilimi gibi doğrayın.
- Fırını 200 derecede ısıtın
- Tavuklar marine olduktan sonra kalan zeytinyağını tavada kızdırın ve tavukların derileri kızaracak kadar mühürleyin.
- Tavuklar mühürlendikten sonra kenara alın. Aynı tavaya tereyağ ekleyip eritin.
- Soğanları ve zeytinleri soğanlar hafif yumuşayıncaya dek soteleyin. Soğanlar hafif formunu kaybedince tekrar bagetleri tavaya alın, tuzu ve tavuk suyunu da ekleyip tatlar birbirine geçene dek 2-3 dakika daha soteleyin.
- Tavadaki her şeyi bir fırın kabına alın ve önceden ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.
Fırında Zeytinli Tavuk Baget tarifinin püf noktası nedir?
Zeytinler çok tuzlu ise ekleyeceğiniz tuz konusunda dikkatli olun.