Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Zargana Tarifi

Fırında Zargana

Fırında Zargana Tarifi

Fırında Zargana tarifi: Fırında Zargana için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Zargana nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Zargana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram zargana balığı
  • 1 demet fesleğen
  • 3 adet defne yaprağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet brokoli
  • 2-3 adet havuç (mini)
  • 2-3 adet kabak (mini)
  • 6-7 adet mantar
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Fırında Zargana tarifi nasıl yapılır?

  • Zarganaların kafaları kesilir. İçleri temizlenir ve balığa zarar vermeden kılçıkları çıkarılır. Balığa istediğimiz şekli vermek için bu aşama çok önemlidir.
  • Uygun bir kaba zeytinyağı koyulur, içerisine kesilen fesleğen, defne yaprağı ve sarımsak atılıp karıştırılır ve marinemiz hazırlanır.
  • Hazırlanan marine içerisine balıklar koyulur ve 1 saat buzdolabında marine edilir. Balıkların lezzetlenmesi açısından marine işlemi çok önemlidir.
  • Soğanlar brunoise (yemeklik çok küçük) doğranır. Biberler küp küp doğranır. Uygun bir tavaya ya koyulur ve soğanlar renk değiştirene kadar pişirilir.
  • İçerisine biberler ilave edilir, yüksek ateşte hızlı bir şekilde sotelenerek pişirilir. Tuz, karabiber eklenir ocaktan alınır.
  • Mini sebzeler boyut ve görüntü olarak çocukların çok hoşuna gider. Mini sebzeler tuzlu suda haşlanır ve hafif bir şekilde pişirilir.
  • Suyun içerisinden alınıp renklerini kaybetmemesi için soğuk suya koyulur. Daha sonra bir tavada ya içerisinde sotelenir, tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
  • Brokoli çocuklar tarafından çok sevilmeyen bir sebzedir. Sevilmemesinin en büyük sebebi kokusudur.
  • Kokusunu bastırmak için haşlama suyuna limon ilave edilmelidir. Brokoliler tuzlu ve limonlu suda haşlanıp soğuk suda soğutulmalıdır.
  • Marine edilen balıklar çıkarılır. Kesilen kafa kısmına balık sarılır, tüm balıklar için aynı işlem yapılır.
  • Fırın tepsisine dik bir şekilde dizilir. Orta boy mantarların üzeri çizilir ve balıklarla aynı tepsiye koyulur.Balıklar 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
  • Renkli biber az az tabağa koyulur, ortasına balıklar dik bir şekilde yerleştirilir.
  • Renkleri canlı olan brokoli, havuç ve kabak tabağa yerleştirilir. Balık ile birlikte pişen mantarlar tabağa koyulur ve sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Fırında Zargana tarifinin püf noktası nedir?

Tabakta çok renk olması çocuklar için tabağı daha çekici yapar. haşlanan sebzelerin piştikten sonra soğutulması renklerinin daha canlı olmasını sağlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025