Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi
Fırında Yumurtalı Ispanak tarifi: Fırında Yumurtalı Ispanak için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Yumurtalı Ispanak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Yumurtalı Ispanak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak (opsiyonel)
- 400 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Yumurtalı Ispanak tarifi nasıl yapılır?
- Soğan ve sarımsağı soyun ve küp küp doğrayın.
- Ispanakları da gelişigüzel doğrayın, mümkünse çok ince olmasın aksi takdirde hızlı ve fazla pişecektir.
- Tereyağını tavaya alarak ısıtın ve doğramış olduğunuz soğanla sarımsağı ekleyerek soteleyin. Soğanlar şeffaflaşınca kadar sotelemeye devam edin.
- Ardından ıspanakları da tavaya ekleyin. Hafifçe karıştırın. 2-3 dakika pişirdikten sonra karıştırın ve ocaktan alın. Tavanın dibine suyunu saldıysa suyunu dökün. Bu aşamada ıspanakların çok pişmediğinden emin olun çünkü yumurtalarla birlikte tekrar fırına girecek.
- Ocaktan aldıktan sonra ıspanaklara 1 çay kaşığı tuz ve 1/2 çay kaşığı karabiber ekleyerek karıştırın.
- Fırına girebilecek bir kalıba ıspanakları yerleştirin. Dikkatlice yumurtaları üzerine kırın. Kalan tuz ve karabiberi yumurtaların üzerine serpin. Rendelenmiş kaşar peynirini de aynı şekilde üzerine dağıtın.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Yumurtaların sarısının tam pişmesini istiyorsanız daha uzun süre pişirin. Sıcak servis edin.