Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi

Fırında Yumurtalı Ispanak

Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi

Fırında Yumurtalı Ispanak tarifi: Fırında Yumurtalı Ispanak için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Yumurtalı Ispanak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Yumurtalı Ispanak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak (opsiyonel)
  • 400 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Yumurtalı Ispanak tarifi nasıl yapılır?

  • Soğan ve sarımsağı soyun ve küp küp doğrayın.
  • Ispanakları da gelişigüzel doğrayın, mümkünse çok ince olmasın aksi takdirde hızlı ve fazla pişecektir.
  • Tereyağını tavaya alarak ısıtın ve doğramış olduğunuz soğanla sarımsağı ekleyerek soteleyin. Soğanlar şeffaflaşınca kadar sotelemeye devam edin.
  • Ardından ıspanakları da tavaya ekleyin. Hafifçe karıştırın. 2-3 dakika pişirdikten sonra karıştırın ve ocaktan alın. Tavanın dibine suyunu saldıysa suyunu dökün. Bu aşamada ıspanakların çok pişmediğinden emin olun çünkü yumurtalarla birlikte tekrar fırına girecek.
  • Ocaktan aldıktan sonra ıspanaklara 1 çay kaşığı tuz ve 1/2 çay kaşığı karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Fırına girebilecek bir kalıba ıspanakları yerleştirin. Dikkatlice yumurtaları üzerine kırın. Kalan tuz ve karabiberi yumurtaların üzerine serpin. Rendelenmiş kaşar peynirini de aynı şekilde üzerine dağıtın.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Yumurtaların sarısının tam pişmesini istiyorsanız  daha uzun süre pişirin. Sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025