Fırında Yağsız Tavuk Şiş Tarifi
Fırında Yağsız Tavuk Şiş tarifi: Fırında Yağsız Tavuk Şiş için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Yağsız Tavuk Şiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Fırında Yağsız Tavuk Şiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kase kuşbaşı tavuk göğsü
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çimdik tuz
- 2 adet göbek marul
- 4 dal dereotu
- 4 dal maydanoz yaprağı
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 çorba kaşığı hardal
- 1 adet küçük boy kırmızı soğan
Fırında Yağsız Tavuk Şiş tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle marine için bir kasede süt, zeytinyağı, limon suyu, karabiber, tuzu karıştırın. İçine tavukları atıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra buz dolabında en az 15 dakika bekletin.
- Tavuk beklerken, biberleri ve soğanı büyük küpler şeklinde doğrayın.
- Tavukları ve sebzeleri sırayla çöp şişe dizin. Her şişe ortalama 6-7 tavuk takın, aralarını sebzeler ile doldurun.
- Fırında 200 derecede 20 dakika kadar pişirin. Fırınların ayarları değişebilir, pişerken arada kontrol edin.
- Tavuk pişerken yıkadığınız yeşillikleri doğrayıp bir kapta birleştirin.
- Kırmızı soğanı küçük küpler halinde doğrayıp, yeşilliklerin üzerine ekleyin.
- Salatanın sosu için; zeytinyağı, nar ekşisi, hardal ve isterseniz biraz tuzu bir kasede karıştırın. Yeşilliklerle birleştirin.
- Çöp şişlerin yanında bu enfes salatayı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Yağsız Tavuk Şiş tarifinin püf noktası nedir?
Tavuğu marine etmeyi atlamayın. Eğer zamanınız varsa tavuğu 2-3 saat önceden de marine edebilirsiniz.
Fırında Yağsız Tavuk Şiş tarifi için servis önerisi
Tavuk şişlerinizin yanına, hardal soslu nefis salatanızı ekleyin. Ayranla beraber nefis üçlü oluyorlar.