Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Vişneli Bamya Kızartması Tarifi

Fırında Vişneli Bamya Kızartması

Fırında Vişneli Bamya Kızartması Tarifi

Fırında Vişneli Bamya Kızartması tarifi: Fırında Vişneli Bamya Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Vişneli Bamya Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Vişneli Bamya Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kızarma İçin:

  • 500 gram bamya
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Vişne Sos İçin:

  • 1 su bardağı vişne
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Yoğurt Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Vişneli Bamya Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Bamyalar yıkanıp kurulanır. Küçük bir kasede tuz, toz kırmızı biber ve zeytinyağı karıştırılır. Bamyalar bu karışıma eklenir, harmanlanır, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayılır.
  • Fırına dayanıklı kaseye koyulan vişnelere limon suyu gezdirilir.
  • Bütün bir baş sarımsak enine kesilir. Zeytinyağına batırılır. Kabukları soyulan soğan dörde bölünür. Hazırlandığı biçimde vişne, sarımsak ve soğan fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden 180 derece fanlı ayarda ısıtılan fırında, 25 dakika pişirilir. Vişneler blenderdan geçirilir. Soğan küçük doğranır, sarımsak ezilir.
  • Süzme yoğurt, tuz ve zeytinyağı karıştırılır. Bamya servis tabağına alınır. Vişne sos ve yoğurt sosla servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025