Fırında Vişneli Bamya Kızartması Tarifi
Fırında Vişneli Bamya Kızartması tarifi: Fırında Vişneli Bamya Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Vişneli Bamya Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Vişneli Bamya Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kızarma İçin:
- 500 gram bamya
- 1 baş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Vişne Sos İçin:
- 1 su bardağı vişne
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yoğurt Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Vişneli Bamya Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Bamyalar yıkanıp kurulanır. Küçük bir kasede tuz, toz kırmızı biber ve zeytinyağı karıştırılır. Bamyalar bu karışıma eklenir, harmanlanır, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayılır.
- Fırına dayanıklı kaseye koyulan vişnelere limon suyu gezdirilir.
- Bütün bir baş sarımsak enine kesilir. Zeytinyağına batırılır. Kabukları soyulan soğan dörde bölünür. Hazırlandığı biçimde vişne, sarımsak ve soğan fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden 180 derece fanlı ayarda ısıtılan fırında, 25 dakika pişirilir. Vişneler blenderdan geçirilir. Soğan küçük doğranır, sarımsak ezilir.
- Süzme yoğurt, tuz ve zeytinyağı karıştırılır. Bamya servis tabağına alınır. Vişne sos ve yoğurt sosla servis edilir. Afiyet olsun.