Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Tavuklu Karnabahar Tarifi

Fırında Tavuklu Karnabahar

Fırında Tavuklu Karnabahar Tarifi

Fırında Tavuklu Karnabahar tarifi: Fırında Tavuklu Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Tavuklu Karnabahar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Tavuklu Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 400 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 dal taze biberiye
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında Tavuklu Karnabahar tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharları çiçeklerine ayırın. Güzelce yıkayın. İçi su dolu bir tencerenin içerisine aktarın.
  • Hafif yumuşayana kadar haşlayın.
  • Küp küp doğranmış tavukları da haşlayın ve fazla sularını süzdürün.
  • Daha sonra tavuk ve karnabaharları bir borcamın içerisine alın. Üzerine rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve baharat serpin güzelce harmanlayın.
  • Ardından kaşar peyniri de serpip güzelce karıştırın ve 180 derecede ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025