Fırında Tavuklu Karnabahar Tarifi
Fırında Tavuklu Karnabahar tarifi: Fırında Tavuklu Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Tavuklu Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Tavuklu Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 400 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 dal taze biberiye
- 150 gram kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Tavuklu Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharları çiçeklerine ayırın. Güzelce yıkayın. İçi su dolu bir tencerenin içerisine aktarın.
- Hafif yumuşayana kadar haşlayın.
- Küp küp doğranmış tavukları da haşlayın ve fazla sularını süzdürün.
- Daha sonra tavuk ve karnabaharları bir borcamın içerisine alın. Üzerine rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve baharat serpin güzelce harmanlayın.
- Ardından kaşar peyniri de serpip güzelce karıştırın ve 180 derecede ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.