Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Tavuk Kızartması Tarifi

Fırında Tavuk Kızartması

Fırında Tavuk Kızartması Tarifi

Fırında Tavuk Kızartması tarifi: Fırında Tavuk Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Tavuk Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Tavuk Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı (silme) mısır unu
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ (veya zeytinyağı)
  • 500 gram tavuk (tercihen kanat ve bacak)

Fırında Tavuk Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kase içerisine yoğurt, mısır unu, toz kırmızı biber, ince ince doğramış sarımsak, tuz, karabiberi ekleyin ve karıştırın.
  • Tavukları da kasenin içine yerleştirin. Ardından yağını da ekleyip güzelce karıştırın.
  • Üzerini örterek buzdolabında en az 30 dakika, tercihen 1-2 saat kadar marine edin.
  • Buzdolabından çıkardıktan sonra üzerinde fazla sosları alarak tavuk parçalarını yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 200 derece fırında alt üst ayarını açarak, üst fırın rafında 35-40 dakika pişirin.
  • Tavuklar iyice kızarıp çıtır çıtır olunca fırından alın, sıcak servis edin.Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025