Fırında Tavuk Kızartması Tarifi
Fırında Tavuk Kızartması tarifi: Fırında Tavuk Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Tavuk Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Tavuk Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı (silme) mısır unu
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ (veya zeytinyağı)
- 500 gram tavuk (tercihen kanat ve bacak)
Fırında Tavuk Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kase içerisine yoğurt, mısır unu, toz kırmızı biber, ince ince doğramış sarımsak, tuz, karabiberi ekleyin ve karıştırın.
- Tavukları da kasenin içine yerleştirin. Ardından yağını da ekleyip güzelce karıştırın.
- Üzerini örterek buzdolabında en az 30 dakika, tercihen 1-2 saat kadar marine edin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra üzerinde fazla sosları alarak tavuk parçalarını yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 200 derece fırında alt üst ayarını açarak, üst fırın rafında 35-40 dakika pişirin.
- Tavuklar iyice kızarıp çıtır çıtır olunca fırından alın, sıcak servis edin.Afiyetler olsun!