Fırında Tavuk But Tarifi
Fırında Tavuk But tarifi: Fırında Tavuk But için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Tavuk But nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Tavuk But yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk marinesi için:
- 3 adet tavuk budu (ikisi kalçalı)
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Sebzeler için:
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet soğan
Fırında Tavuk But tarifi nasıl yapılır?
- Marinasyonunu hazırlamak için 1 adet rendelenmiş soğan, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve 1 yemek kaşığı yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın.
- Fırına vereceğiniz kabı yağlayın ve üzerine bıçakla çizik attığınız 3 adet tavuk budunu yerleştirin.
- Hazırladığınız tavuk marinasyonunu butların her yerine gelecek şekilde sürün.
- 1'er adet soğan ve kırmızı kapya biberi de tavukların etrafına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında dışı iyice kızarıp, içi yumuşacık olana dek pişirin.
- Fırında tavuk budunuz hazır, afiyet olsun!
Fırında Tavuk But tarifinin püf noktası nedir?
Tavuğu vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında dinlendirin. O şekilde daha lezzetli olacaktır. Tuz miktarını da damak zevkinize göre ayarlayın. İçerisindeki salça miktarından ötürü kendiliğinden belli oranda bir tuzu olacaktır.