Fırında Tavuk Baget Tarifi
Fırında Tavuk Baget tarifi: Fırında Tavuk Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Tavuk Baget nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Fırında Tavuk Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet tavuk baget
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
- 3 diş sarımsak
- 1/3 çay bardağı soya sosu (50 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 5-6 adet cherry domates
- 1/2 demet taze fesleğen
Fırında Tavuk Baget tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Sebzeleri ne çok küçük ne de çok büyük olacak şekilde küp küp doğrayın. Domatesleri ise yarıya bölün.
- Tavukları sebzelerle karıştırıp soya sosu, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayın. Buzdolabında 1 saat marine edin.
- Isıya dayanıklı cam bir kabın içine bütün harmanlanmış malzemeyi yerleştirin.
- Fanlı fırında 45-50 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkınca fesleğen yaprakları ile süsleyin ve işte bu kadar kolay, afiyet olsun!
Fırında Tavuk Baget tarifinin püf noktası nedir?
Maden suyu ile marine etmek etlerin yumuşamasına yardımcı olur.
Fırında Tavuk Baget tarifi için servis önerisi
Sebzeler veya bir kase yoğurtla mükemmel bir lezzete ulaşabilirsiniz.