Fırında Tavuk Baget Tarifi
Fırında Tavuk Baget tarifi: Fırında Tavuk Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Tavuk Baget nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Tavuk Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet tavuk baget
- 5-6 adet patates
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 4 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
Fırında Tavuk Baget tarifi nasıl yapılır?
- Tavuklar güzelce yıkanır içleri iyice pişsin diye üzerilerine bıçakla kesikler atılır. Suyu süzülsün diye süzgece alınır.
- Patateslerin kabukları soyulur halka halka doğranır.
- Doğranan patatesler karıştırma kabına alınarak tuz baharatlar ve yağın yarısı eklenir karıştırılır.
- Suyu süzülen tavuklara kalan tuz, baharatlar ve yağ eklenerek karıştırılır.
- Fırın tepsisine dizilen tavuk ve patatesler 250 derece fırının fanlı ızgara ayarında ters yüz edilerek 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Fırında Tavuk Baget tarifinin püf noktası nedir?
Yanında pilav ile ikram edilirse tam bir ana yemek oluyor. Dilediğiniz farklı baharatları da kullanabilirsiniz.