Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Tavuk Baget Tarifi

Fırında Tavuk Baget

Fırında Tavuk Baget Tarifi

Fırında Tavuk Baget tarifi: Fırında Tavuk Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Tavuk Baget nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Tavuk Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet tavuk baget
  • 5-6 adet patates
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı biber

Fırında Tavuk Baget tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuklar güzelce yıkanır içleri iyice pişsin diye üzerilerine bıçakla kesikler atılır. Suyu süzülsün diye süzgece alınır.
  • Patateslerin kabukları soyulur halka halka doğranır.
  • Doğranan patatesler karıştırma kabına  alınarak tuz baharatlar ve yağın yarısı eklenir karıştırılır.
  • Suyu süzülen tavuklara kalan tuz, baharatlar ve yağ eklenerek karıştırılır.
  • Fırın tepsisine dizilen tavuk ve patatesler 250 derece fırının fanlı ızgara ayarında ters yüz edilerek 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Fırında Tavuk Baget tarifinin püf noktası nedir?

Yanında pilav ile ikram edilirse tam bir ana yemek oluyor. Dilediğiniz farklı baharatları da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025