Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk

Fırında Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk tarifi: Fırında Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limon suyu
  • 500 gram taze patates
  • 5-6 adet cherry domates

Fırında Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuğu temizleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Bir kasenin içinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı, pekmez ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırın.
  • Tavuğun üzerine hazırladığınız karışımı sürün.
  • Patatesleri hafif haşlayın. 4 eş parçaya bölüp dilimler halinde hazırlayın.
  • Patatesleri 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı karabiber ve tuz ile tavada çevirin.
  • Sosladığınız bütün tavuğu fırın kabının ortasına yerleştirin, hafif sotelenen patatesleri çevresine yerleştirin.
  • Cherry domateslerin ortalarını alarak patateslerle karıştırın. Kontrollü olarak fırında 40-45 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Fırında Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Tavuğun bütününe bal veya pekmez sürmek tavuğun pişerken renginin nar gibi olmasına yardımcı olur.

Fırında Tavuk tarifi için servis önerisi

Pişen tavuğun üzerine limon sıkmak, değişik ve hoş bir aroma verir. Denemeden geçmeyin. :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025