Fırında Tavuk Tarifi
Fırında Tavuk tarifi: Fırında Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 tabaklık
Fırında Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet tavuk baget
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay kaşığı (silme) kimyon
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
Fırında Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Sarımsakları rendeleyelim.
- Tuz hariç diğer malzemeleri karıştıralım.
- Tavukları bu karışıma bulayarak en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
- Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerine tuz serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirelim.
- Kızardıktan sonra fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavukları ne kadar dinlendirirseniz o kadar lezzetli olacaktır. Bir gece marine etmenizi tavsiye ederiz. Tavuğun derisini soyarsanız sos tavuğa daha iyi nüfuz edecektir.
Fırında Tavuk tarifi için servis önerisi
Hardal sos ile servis edebilirsiniz.