Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk

Fırında Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk tarifi: Fırında Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 adet tavuk baget
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı (silme) karabiber
  • 1 çay kaşığı (silme) kimyon
  • 1 çay kaşığı (silme) tuz

Fırında Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Sarımsakları rendeleyelim.
  • Tuz hariç diğer malzemeleri karıştıralım.
  • Tavukları bu karışıma bulayarak en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  • Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Üzerine tuz serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirelim.
  • Kızardıktan sonra fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Tavukları ne kadar dinlendirirseniz o kadar lezzetli olacaktır. Bir gece marine etmenizi tavsiye ederiz. Tavuğun derisini soyarsanız sos tavuğa daha iyi nüfuz edecektir.

Fırında Tavuk tarifi için servis önerisi

Hardal sos ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025