Fırında Sütlü Patates Püresi Tarifi
Fırında Sütlü Patates Püresi tarifi: Fırında Sütlü Patates Püresi için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Sütlü Patates Püresi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Sütlü Patates Püresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süt
- 150 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Sütlü Patates Püresi tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri güzelce yıkayın ve bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine su ve tuz ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan patatesleri ocaktan alın ve kabuklarını soyun.
- Kabuklarını soyduğunuz patatesleri bir kabın içerisine alın ve çatal ya da ezme aparatıyla güzelce ezin.
- Ardından içine oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edin ve tereyağı patates püresinin içerisinde eriyene kadar güzelce karıştırın.
- Son olarak sütü azar azar ilave edin ve patates püresine güzelce yedirin.
- Pürenizi bir fırın kabının içerisine aktarın ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 8-10 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.