Fırında Sütlü Kabak Tarifi
Fırında Sütlü Kabak tarifi: Fırında Sütlü Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Sütlü Kabak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Sütlü Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy kabak
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 demet doğranmış dereotu
Fırında Sütlü Kabak tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine süt ve yumurtaları ekleyerek çırpın. İçerine sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyin.
- Unu da ekleyerek 30 saniye daha çırpıp karışımı bir kenara alın.
- Kabaklarınızı yıkayın ve kabuklu bir şekilde orta kalınlıkta dilimler elde edecek şekilde kesin.
- Fırın kabının tabanına kabakları dizin. Üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan birkaç kepçe gezdirin.
- Ardından üzerine kaşar peyniri ve dereotu serpin.
- Tüm malzemeler bitene kadar işlemi tekrar edin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fanlı fırında üzeri kızarıp kıvamı yoğunlaşana kadar 40-50 dakika boyunca, kontrollü şekilde pişirin. Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Fırında Sütlü Kabak tarifinin püf noktası nedir?
İçerisine dilerseniz incecik kıyılmış maydanoz, dereotu ilave edebilir, farklı baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz. Katların arasına farklı sebzeler, haşlanmış tavuk ya da sotelenmiş et veya kıyma ilave edebilirsiniz. Burada işin sırrı fırındayken kabakların sütü çekmesini beklemek.