Fırında Sütlaç Tarifi
Fırında Sütlaç tarifi: Fırında Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Fırında Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 kilogram süt
- 2 paket krema
- 100 gram pirinç (1 türk kahvesi fincanı)
- 1 adet yumurta sarısı
- 30 gram mısır nişastası
- 300 gram şeker (yaklaşık 16 yemek kaşığı şeker)
- 1 çimdik tuz
Fırında Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Süt ve kremayı bir tencereye alarak yaklaşık 1-1.5 saat kaynatın. ( Neredeyse 3/4 oranına inene, sütün içinde ki şu buharlaşıp kıvamı koyu ve rengi sarı oluncaya kadar)
- Bu aşamada sütten 1 kase ayırın. İçerisine yıkanmış pirinçleri ve tuzu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Soğumuş olan ayırdığınız sütle yumurta sarısı ve nişastayı karıştırıp güzelce çırpın.
- Kaynamakta olan pirinçli süt karışımına azar azar; sürekli karıştırmaya devam ederek dökün.
- Göz göz olduktan sonra şekerini ekleyip biraz daha kaynatın ve altını kapatıp fırın kaplarına alın.
- Üzerinin kabuk bağlaması için yarım saat kadar oda sıcaklığında bekletin.
- Fırını önceden 240 derecelik fansız üst ızgara ayarında ısıtın.
- Sütlaçları fırın tepsisine alın yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.