Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Sütlaç Tarifi

Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tarifi

Fırında Sütlaç tarifi: Fırında Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Sütlaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 kilogram süt
  • 2 paket krema
  • 100 gram pirinç (1 türk kahvesi fincanı)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 30 gram mısır nişastası
  • 300 gram şeker (yaklaşık 16 yemek kaşığı şeker)
  • 1 çimdik tuz

Fırında Sütlaç tarifi nasıl yapılır?

  • Süt ve kremayı bir tencereye alarak yaklaşık 1-1.5 saat kaynatın. ( Neredeyse 3/4 oranına inene, sütün içinde ki şu buharlaşıp kıvamı koyu ve rengi sarı oluncaya kadar)
  • Bu aşamada sütten 1 kase ayırın. İçerisine yıkanmış pirinçleri ve tuzu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  • Soğumuş olan ayırdığınız sütle yumurta sarısı ve nişastayı karıştırıp güzelce çırpın.
  • Kaynamakta olan pirinçli süt karışımına azar azar; sürekli karıştırmaya devam ederek dökün.
  • Göz göz olduktan sonra şekerini ekleyip biraz daha kaynatın ve altını kapatıp fırın kaplarına alın.
  • Üzerinin kabuk bağlaması için yarım saat kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Fırını önceden 240 derecelik fansız üst ızgara ayarında ısıtın.
  • Sütlaçları fırın tepsisine alın yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025