Fırında Süt Danası Tarifi
Fırında Süt Danası tarifi: Fırında Süt Danası için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Süt Danası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Süt Danası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram süt danası (bütün parça)
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı barbekü sos
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Fırında Süt Danası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak sarımsağımızı, tuz ile birlikte havanda macun kıvamına gelinceye kadar dövüyoruz.
- Bir kasenin içine barbekü sosumuzu alıyoruz, bütün baharatları ve sarımsağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Etin üzerine hardalı sürüyoruz. Sonra hazırladığımız baharat karışımını da masaj yaparak her yerine sürüp güzelce streç filmle sarıyoruz. Bir gece dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
- Ertesi gün etimizi dolaptan alıp streç filmden çıkarıyoruz. Eti önce yağlı kağıda, sonra alüminyum folyoya sarıyoruz.
- Sardığımız eti önceden ıslattığımız güvece koyup 4 saat boyunca 160 derecede kapağını açmadan pişiriyoruz.
- 4 saat sonunda, etimizi folyodan çıkarıyoruz ve tekrar 1 saat 170 derecede pişirmeye devam ediyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Süt Danası tarifinin püf noktası nedir?
Etin iç derecesini ölçmek için aletiniz varsa, etin en kalın yerine batırın. 98 dereceye gelmişse etiniz lokum gibi pişmiş denektir.
Fırında Süt Danası tarifi için servis önerisi
Karamelize soğan ve cheddar peyniriyle enfes bir hamburger olarak servis edebilirsiniz.