Fırında Soslu Tavuk ve Elma Dilim Patates Tarifi
Fırında Soslu Tavuk ve Elma Dilim Patates tarifi: Fırında Soslu Tavuk ve Elma Dilim Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Soslu Tavuk ve Elma Dilim Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Fırında Soslu Tavuk ve Elma Dilim Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
- 8 adet tavuk baget
- 1 çay bardağı su
- 3 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tavuk baharatı
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 adet küçük boy domates
- 1 adet biberiye
Tavuk baharatı yerine:
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Elma dilimli patates için:
- 3 adet orta boy patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam sarımsak tozu
- 1 tutam kajun baharatı
Fırında Soslu Tavuk ve Elma Dilim Patates tarifi nasıl yapılır?
- Sos için; su, sarımsak, domates ve biber salçası, yoğurt, zeytinyağı ve baharatları bir kasede homojen olana kadar karıştırın.
- Tavuklara bıçak yardımıyla çizikler atın. Bagetleri sosa bandırarak pişireceğiniz tepsiye aktarın.
- En son kalan sosuda bagetlerin üzerine dökün ve buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
- Dolaptan çıkarılan bagetlerin üzerilerine dilimlenmiş domates ve soğanı dizin. 200 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin.
- Patatesleri elma dilimi şeklinde kesin. Bir kapta zeytinyağı ve baharatlar ile iyice harmanlayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.