Fırında Soslu Tavuk Baget Tarifi
Fırında Soslu Tavuk Baget tarifi: Fırında Soslu Tavuk Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Soslu Tavuk Baget nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Soslu Tavuk Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet tavuk baget
- 2/3 çay bardağı soya sos
- 2/3 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet domates
Fırında Soslu Tavuk Baget tarifi nasıl yapılır?
- Sebzeleri ne büyük ne de küçük olacak şekilde küp küp doğruyoruz. Soğanları jülyen doğruyoruz.
- Tavukları ve sebzeleri derin bir kaba koyuyoruz. Soya sosu, zeytinyağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Isıya dayanıklı cam bir kap alıp marine ettiğimiz karışımımızı içerisine koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
Fırında Soslu Tavuk Baget tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz bagetlerin derilerini soyabilirsiniz.