Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Soslu Tavuk Baget Tarifi

Fırında Soslu Tavuk Baget

Fırında Soslu Tavuk Baget Tarifi

Fırında Soslu Tavuk Baget tarifi: Fırında Soslu Tavuk Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Soslu Tavuk Baget nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Soslu Tavuk Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet tavuk baget

Sosu için:

  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak

Fırında Soslu Tavuk Baget tarifi nasıl yapılır?

  • Büyük bir kabın zeytinyağı, yoğurt, rendelenmiş sarımsak, salça, tuz ve baharları alıp güzelce çırpın.
  • Ardından içerisine tavuk bagetleri koyarak güzelce harmanlayın.
  • Kabın üzerine streç bir filmle sarın ve buzdolabında en az 1 saat, mümkünse 1 gece dinlendirin.
  • Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine bagetlerinizi dizin. Üzerine kalan sosu da gezdirin veya fırça yardımıyla sürün.
  • 190 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 20-25 dakika kadar pişirin. Pişirirken yanına ortadan ikiye bölünmüş sarımsak ya da sebzeler de koyabilirsiniz tepsinize.
  • Ardından üzeri kızarıp tavuklar tam istediğiniz gibi pişince fırından alıp servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025