Fırında Soslu Tavuk Baget Tarifi
Fırında Soslu Tavuk Baget tarifi: Fırında Soslu Tavuk Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Soslu Tavuk Baget nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Fırında Soslu Tavuk Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu için:
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
Fırında Soslu Tavuk Baget tarifi nasıl yapılır?
- Büyük bir kabın zeytinyağı, yoğurt, rendelenmiş sarımsak, salça, tuz ve baharları alıp güzelce çırpın.
- Ardından içerisine tavuk bagetleri koyarak güzelce harmanlayın.
- Kabın üzerine streç bir filmle sarın ve buzdolabında en az 1 saat, mümkünse 1 gece dinlendirin.
- Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine bagetlerinizi dizin. Üzerine kalan sosu da gezdirin veya fırça yardımıyla sürün.
- 190 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 20-25 dakika kadar pişirin. Pişirirken yanına ortadan ikiye bölünmüş sarımsak ya da sebzeler de koyabilirsiniz tepsinize.
- Ardından üzeri kızarıp tavuklar tam istediğiniz gibi pişince fırından alıp servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!