Fırında Soslu Tavuk Tarifi
Fırında Soslu Tavuk tarifi: Fırında Soslu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Soslu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Soslu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
- 6 adet tavuk baget (850 gram)
Sosu için:
- 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı ketçap
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
Sebzeler için:
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet kapya biber
- 2 adet kuru soğan
Fırında Soslu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Bir karıştırma kabına 2 yemek yoğurt, 1 yemek kaşığı ketçap, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kaşığı toz biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 diş rendelenmiş sarımsak ekleyin ve iyice karıştırın.
- Tavukları da keme tahtasına alıp üzerine kemiğe değecek derinlikte çizikler atın. Daha sonra sosun içine atıp tavukların tamamını sosa bulayın.
- Ardından buzdolabında 4 saat dinlendirin. Vaktiniz yoksa eğer 1-2 saat beklerseniz de olur ama ne kadar çok beklerse sosu o derece içine çeker ve daha lezzetli olur.
- Yeterince dinlendiğinde tepsiye yerleştirilip dilediğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında, üzeri kapalı şekilde (videoda açıkça anlatılmıştır), 30-40 dakika pişirin.
- Piştiğinden emin olduğunuzda üzerindeki kağıdı kaldırın ve üzeri açık şekilde de yaklaşık 10 dakika kızarması için bekletin.
- Bu sayede nar gibi kızarmış, yumuşacık etleriniz olacak. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.