Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Soslu Tavuk Tarifi

Fırında Soslu Tavuk

Fırında Soslu Tavuk Tarifi

Fırında Soslu Tavuk tarifi: Fırında Soslu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Soslu Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Soslu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk için:

  • 6 adet tavuk baget (850 gram)

Sosu için:

  • 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı ketçap
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Sebzeler için:

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet kuru soğan

Fırında Soslu Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Bir karıştırma kabına 2 yemek yoğurt, 1 yemek kaşığı ketçap, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kaşığı toz biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 diş rendelenmiş sarımsak ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Tavukları da keme tahtasına alıp üzerine kemiğe değecek derinlikte çizikler atın. Daha sonra sosun içine atıp tavukların tamamını sosa bulayın.
  • Ardından buzdolabında 4 saat dinlendirin. Vaktiniz yoksa eğer 1-2 saat beklerseniz de olur ama ne kadar çok beklerse sosu o derece içine çeker ve daha lezzetli olur.
  • Yeterince dinlendiğinde tepsiye yerleştirilip dilediğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında, üzeri kapalı şekilde (videoda açıkça anlatılmıştır), 30-40 dakika pişirin.
  • Piştiğinden emin olduğunuzda üzerindeki kağıdı kaldırın ve üzeri açık şekilde de yaklaşık 10 dakika kızarması için bekletin.
  • Bu sayede nar gibi kızarmış, yumuşacık etleriniz olacak. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025