Fırında Soslu Lokum Tarifi
Fırında Soslu Lokum tarifi: Fırında Soslu Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Soslu Lokum nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Soslu Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 parça bonfile
- 6 adet arpacık soğan
- 4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 adet domates (rendelemek için)
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (marinasyon için)
- 2 diş sarımsak
Fırında Soslu Lokum tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Etleri 1-2 saat önceden zeytinyağı ve ezilmiş sarımsakla marine edin.
- Marine edilmiş etleri tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- Tavanızı ısıtın.
- İyice ısınmış tavanıza zeytinyağı ilave edin ve 15-20 saniye sonra etleri tavaya yerleştirin.
- İki yüzeyini de yaklaşık 2 dakika pişirin ve tavadan alın.
- Isıya dayanıklı cam fırın kabına etleri yerleştirin.
- Arpacık soğanları ortadan ikiye bölün.
- Domatesleri 4 eş parçaya bölün. Biberlerin de saplarını ayıklayın.
- Domates salçasını hafif sulandırın ve bir domatesi de rendeleyerek sosunuzu hazırlayın.
- Hazırladığınız sosa tuz ve karabiber ilave edin.
- Etlerin üzerine sosu ve diğer malzemeleri ilave ederek hafifçe karıştırın.
- Bu aşamada marine ederken kullandığınız sarımsakları fırına vermeden sosunuza ilave ederek eti ve sosu daha da lezzetlenirebilirsiniz.
- Etleri fazla kurutmadan 15-20 dakika fansız programda pişirin. İşte bu kadar. Afiyet olsun!
Fırında Soslu Lokum tarifinin püf noktası nedir?
Etlerin fazla kurumaması için önce tavada mühürleme işlemi yapmanız önemlidir. Mühürleme yaparak etin pişerken fazla su kaybetmesini engellemiş olursunuz.
Fırında Soslu Lokum tarifi için servis önerisi
Yanına tereyağlı pirinç pilavı hazırlayarak servis edebilirsiniz.