Fırında Soslu Çipura Tarifi
Fırında Soslu Çipura tarifi: Fırında Soslu Çipura için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Soslu Çipura nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Soslu Çipura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Balıklar için:
- 4 adet çipura
- 6-7 adet küçük boy patates
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 5-6 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 tatlı kaşığı tereyağı
Sos için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 adet limonun suyu
- 2 diş sarımsak
Fırında Soslu Çipura tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle balıklarımızı yıkayıp süzgece koyalım. Sebzelerimizi doğrayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim. Damak tadımıza göre tuz ve karabiber ekleyelim.
- Balıkları sebzelerin üzerine alalım. Sosumuzu hazırlamaya geçelim.
- Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve baharatları küçük bir kasede karıştırıp balıkların aralarına, alt ve üstlerine güzelce sürelim.
- Her balığın arasına küçük bir parça tereyağı koyalım. Islatılmış fırın kağıdı ile tepsinin üzerini kapatalım.
- Önce 35-40 dakika 250 derecede, sonra fırın kağıdını üzerinden alıp 10-15 dakika 150 derecede pişirelim. Afiyet olsun.