Fırında Somon Tarifi
Fırında Somon tarifi: Fırında Somon için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Somon nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Somon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 dilim somon (takoz şeklinde biraz kalın dilimlenmiş)
- 1 adet limon
- 1 adet küçük boy portakal
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı hardal
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Somon tarifi nasıl yapılır?
- Somonları güzelce yıkıyoruz. Suyunu süzüp geniş ve yayvan bir kaba alıyoruz.
- Bir bütün limon, yarım portakal, bal, hardal, tuz, karabiber ve kabuklu sarımsakları bir kapta karıştırıyoruz.
- Somonları ve hazırladığımız sosu güzelce harmanlayıp buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
- Ardından cevizleri balıkların üzerine serpiştirip 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Son 5 dakika kaldığında balıkların iyice kızardığından emin olarak üzerini örtmemiz gerekir. Eğer balıkların üzeri hala kızarmadıysa süreyi uzatalım kızardıktan sonra üzerini kapatıp 5 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun.