Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi
Fırında Sebzeli Tavuk tarifi: Fırında Sebzeli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Sebzeli Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Fırında Sebzeli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet tavuk budu
- 10 adet mantar
- 10 adet arpacık soğan
- 6 küçük parça karnabahar
- 3 adet küçük boy taze patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcak tavuk suyu
- 1/2 çay kaşığı toz paprika
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Marinasyonu için
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 dal taze biberiye
Fırında Sebzeli Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk butlarını büyük bir buzdolabı poşetine koyup, marinasyon için gerekli malzemeleri poşete atın. Poşetin ağzını sıkıca düğümleyin ve marinenin tavukların her yerine bulaşması için poşetin üzerinden tavukları biraz mıncıklayın. En az 30 dakika, mümkünse birkaç saat buzdolabında beklesin.
- Fırını 180 derecede ısıtın.
- Tavayı iyice ısıtın, ardından sıvıyağ ve tereyağı tavaya alın ve kızdırın.
- Marine olmuş olan tavukları tavaya koyun. Amaç pişirmek değil sadece derisinin mühürlenmesi ve altın rengine dönmesi. Tavuk butlarının her tarafını 1,5 ar dakika kadar tutup kenara alın.
- Aynı tavada, karnabahar, arpacık soğan, ortadan 2'ye bölünmüş mantar, ve yine ortadan 2 ye bölünmüş patatesleri sotelemeye başlayın.
- 2-3 dakika soteledikten sonra üzerine tuzu, kimyonu ve tavuk suyunu ekleyin. Biraz daha soteleyin ve altını kapatın.
- Tavukları ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin. Üzerine sotelediğiniz sebzeleri suyuyla beraber dökün.
- Tavukların üzerine paprika ve tuz gezdirin ve fırına atın
- 180 derecede 20-30 dakika piştikten sonra tavuklarınız hazır olacaktır.
Fırında Sebzeli Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavuklar marinede ne kadar beklerse o kadar lezzetli olacaktır.
Fırında Sebzeli Tavuk tarifi için servis önerisi
Tavuk butlarının kemikli kısımlarını aliminyum folyo ile sararsanız, elinizle tutup yerken çok daha rahat edersiniz.