Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi
Fırında Sebzeli Misket Köfte tarifi: Fırında Sebzeli Misket Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Sebzeli Misket Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Sebzeli Misket Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Misket köfteler için:
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köfte baharı
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 su bardağı un (köfteleri bulamak için)
Sebzeli karışım için:
- 2 adet patates (küp doğranmış)
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartma için)
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 3 adet domates (soyulmuş ve küp doğranmış)
- 2,5 su bardağı bezelye
Fırında Sebzeli Misket Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm köftelik harç malzemelerini genişçe bir kaseye alarak yoğurun.
- Tüm malzemeler birleştikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak şekil verin.
- Yuvarladığınız köftelerin her yerini una bulayın.
- Tavaya sıvı yağı dökerek kızartma için ısıtın.
- Küp küp doğradığınız patatesleri sıvı yağda kızartın ve kızardıktan sonra bir kevgir yardımıyla tavadan alın.
- Güzelce her tarafı kızarıncaya dek köfteleri tavada pişirin ve sonra kenara alın.
- Minik doğradığınız soğan ve havucu tavada kavurun.
- Üzerine domates, sarımsak, tuz, pul biber, karabiber ve domatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Yarı pişmiş haldeyken kenara alın.
- Diktörgen bir fırın kalıbının tabanına kızarmış patatesleri koyun.
- Üzerine köftereleri yerleştirin ve bezelyeleri ekleyin. Bir kaşık yardımıyla malzemeleri karıştırın.
- Üzerine domates,havuç ve soğanlı sebze karışımını dökerek güzelce karıştırın.
- Isıttığınız 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin, sıcak servis edin. Afiyet olsun!